תפריט
מועדונית ית"ד סניף באר-שבע הוקמה לפני כ-22 שנה על ידי יחיאל ורינה טביבי, הורים לילד עם תסמונת דאון.
המועדונית הוקמה מתוך צורך לתת לילדים המתגוררים בבאר-שבע ובסביבה מענה לשעות הפנאי.
למועדונית מגיעים ילדים בעלי תסמונת דאון ובעלי מוגבלות התפתחותית שכלית קלה בגילאי 7-21 (ומעלה), על מנת לבלות עם ילדים כמותם וכדי לקבל העשרה, למידה ותגבור בתחומים השונים לאחר יום הלימודים במסגרות החינוך השונות.
אנו מאמינים שהאדם לומד ומתפתח במקום בו האווירה מכילה, מקבלת, מכבדת ומאתגרת. המועדון שואף לתת מענה הולם לצרכים האינדיווידואליים של החניכים, מתוך רצון לקדם אותם הן מהבחינה החברתית, הקוגניטיבית, החברתית והרגשית.
אנו רואים כמטרה לפתח כישורי חיים בצורה מיטבית ולתת לחניכים כלים ומיומנויות שיובילו אותם להיות עצמאיים. השנה בחרנו בין שאר המטרות להתמקד בפיתוח תקשורת חברתית מיטבית, בצורה חווייתית.
מועדונית ית"ד בבאר-שבע פועלת שלושה ימים בשבוע, בימים ב', ג', ד' בין השעות : 17:00-19:00.
החניכים מוסעים מהמסגרות בהן הם נמצאים לפעילות במועדונית ובחזרה לביתם בתום הפעילות. במהלך ימי הפעילות החניכים מחולקים לשלוש קבוצות (ותיקים, בוגרות ובוגרים) ופועלים לפי תכנית שנבנית מראש לכל קבוצה. התכנית בנויה ממערך חוגים שנבחר בקפידה במטרה לתת מענה ע"פ חזון המועדון לצרכי החניכים. החוגים מועברים לילדים ולמתבגרים על-ידי מורים מקצועיים, בעלי ניסיון בחינוך המיוחד, על ידי מתנדבי כיל ועל ידי סטודנטים המלווים את החניכים בפעילויות השונות.
צוות המועדונית מורכב מהנהלה, יועצת מקצועית, שני רכזים, סטודנטים ומתנדבי כיל.
לאורך הדרך לצוות המועדונית יש ליווי, הנחייה, הדרכה ועזרה בכל שלב ובכל שאלה או פניה, והם מחובקים ע"י כל אנשי ההנהלה במועדונית. ההדרכות נקבעות בזמנים קבועים מראש כחלק מתכנית המועדון ובצורה מזדמנת ע"פ צרכי איש הצוות או החניך.
הפעילות מתבצעת בקבוצות קטנות וכך כל חניך זוכה לתשומת לב ויחס אישי ומפיק את המרב מהפעילויות. כל הפעילויות המתקיימות לחניכים ממוקדות על אינטראקציה קבוצתית, פיתוח כישורי חיים ומיומנויות יום יומיות, קידום התחום הלימודי, מוטורי, רגשי וחברתי.
במידת הצורך נבנית תכנית אישית התנהגותית-רגשית, לימודית לחניכים ומופעלת ע"י כל צוות המועדונית במטרה לקדם כל חניך ע"פ צרכיו וע"פ מטרותיו.
השנה נחשפנו לאתגר הקורונה. במהלך הסגר בתחילתה של התקופה המדריכים העבירו פעילויות יומיות לכל קבוצה בזום. ביצירתיות רבה ומעוף העבירו המדריכים מפגשים מתוקשבים לחניכים כדוגמת פעילויות ספורט, משחקי חברה, גאוגרפיה, דרכים וחשיבות השמירה על ההיגיינה בתקופה זו, פעילויות להעצמה רגשית והתמודדות עם חרדות, ועוד.
מתגובות החניכים והוריהם המפגשים תורמים להם מאוד. החניכים מחכים לשעה היעודה ולא מוכנים לוותר על המפגשים.