תפריט
מהי תסמונת דאון?
סיכום זה על תסמונת דאון נלקח מאתר באנגליה שמתמחה בכל הנושאים החינוכיים וההתפתחותיים של ילדים עם תסמונת דאון, בראשו עומדת פרופ' סו באקלי. למאמר בנושא כל המאפיינים הגנטיים של תסמונת דאון לחץ כאן
תסמונת דאון היא מוטציה גנטית שתשפיע על ההתפתחות של ילדים ובוגרים עם התסמונת.
בגלל שיש לאנשים עם תסמונת דאון עוד כרומוזום בתא (כרומוזום 21) יש להם למעשה שפע של חומר גנטי וזה יוצר למרבית הפלא בעיות בריאות ועיכוב התפתחותי. אנשים עם תסמונת דאון מוגדרים כיום בספרות המקצועית כאנשים עם נכות בלמידה.
לתסמונת דאון יש סממנים חיצוניים והיא מלווה בבעיות בריאות שונות, למרות שרוב האנשים עם תסמונת דאון חיים כיום במשפחותיהם, ובקהילות שלהם, כפי שחיים ילדים ובוגרים רגילים. בזכות טכניקות רפואיות שונות, רוב הבוגרים עם תסמונת דאון חיים כיום עד גיל מבוגר, ואף יכולים להגיע להישגים טובים יותר מבעבר. חשוב מאוד שהמשפחות יעזרו לילדים ובוגרים עם תסמונת דאון להגיע לחיים עצמאיים ולמצות את יכולותיהם באופן מיטבי.
תסמונת דאון היא אחד הגורמים הכי נפוצים לקשיי למידה קלים עד בינוניים (מוגדר כיום בספרות העולמית כנכות בלמידה).
בממוצע נולד תינוק אחד בעל תסמונת דאון בכל 1500 לידות אבל זה תלוי בגיל האם.
באנגליה בדקו וראו שנולדו בערך 1 ל- 920 ילדים מכל הלידות שהיו שם לאחרונה.
בארה"ב נולד תינוק אחד עם תסמונת דאון מכל 830 לידות.
אירופה נולדים כ- 9000 תינוקות עם תסמונת דאון בשנה ובישראל נולדים כ- 150 תינוקות עם תסמונת דאון בשנה.
בארה"ב בין השנים 1979 ל- 2003 מספר הלידות של תינוקות עם תסמונת דאון גדל ב- 31% ; גם באנגליה בחמשת השנים האחרונות נמצאה עלייה במספר התינוקות שנולדו עם תסמונת דאון. בישראל אין לנו נתון מדויק לגבי מספר הלידות בכלל באוכלוסייה, אך ידוע לנו שהמספר הוא די יציב לאורך השנים.
יש כיום יותר ויותר אנשים צעירים שחיים עם תסמונת דאון. באנגליה מעריכים שישנם כ- 12,800 אנשים צעירים עם תסמונת דאון. בישראל אנחנו מעריכים כי רק בגילאי חינוך ישנם 3,000 ילדים/תלמידים עם תסמונת דאון.
טכניקות של רפואה מתקדמת עוזרות לאנשים צעירים עם תסמונת דאון לחיות עד גיל 60 ואף יותר.